Slakovac
099 752 0949
Valentinovo u Marcelovim dvorima

Najpoznatija legenda o nastanku ovog praznika potječe iz Rima.

Još dok je kršÄ‡anstvo bilo potpuno nova i mlada religija, živio je svećenik Valentin. Tadašnji car, Klaudije I, naredio je svim vojnicima da se niti slučajno ne smiju ženiti ili zaručivati jer je držao da se vojnici (kao oženjeni ili zaručeni muškarci) neće htjeti boriti u njegovim ratovima, već će radije ostajati kod kuće sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vjenčavati vojnike. MeÄ‘utim, svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo je potajno održavati vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli. Tako je činio sve dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu, a 14. veljače je pogubljen. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem. 

Danas, Valentinovo simbolizira Dan zaljubljenih odnosno dan kada zaljubljeni parovi na romantičniji način iskazuju ljubav i pažnju svojim voljenima.

Posjetite nas u Marcelovim dvorima i obradujte Vaše voljene sa tradicionalnim jelima ispod peke, uz okus domaćeg vina i slastica. 

Radujemo se Vašem dolasku!

Vaši Marcelovi dvori :)

 

Ostavi nam komentar