Slakovac
099 752 0949
Marcelovi dvori su nositelj certifikata "Rural experience"

Osim certifikata, kojeg je dobitnicima uručio župan Jelić, dodijeljene su i ploče kao dio brenda Dalmacia Šibenik Quality na kojima piše ‘Rural experience’, a koje će nositelji certifikata postaviti na svoje objekte.

Direktorica županijske turističke zajednice naglasila je kako je krajnji cilj tematski uvezati ponudu tradicijskih proizvoda na razini županije kao prepoznatljivog regionalnog turističkog proizvoda u smislu stvaranja turističkih atrakcija.  

Podsjetimo, županijska Turistička zajednica je 2017. godine pokrenula projekt Labellinga – standardizacije i certifikacije u ruralnom turizmu nerazvijenih područja Šibensko – kninske županije u suradnji sa Šibensko kninskom županijom. Projekt je vodila udruga Klub selo, pod mentorstvom Dijane Katice, koja iza sebe ima niz uspješno odraÄ‘enih projekata u ruralnom turizmu, te su svojevrsni sinonim za razvoj ruralnog turizma.

U provoÄ‘enje projekta uključene su lokalne turističke zajednice, županijski upravni odjeli za poljoprivredu i gospodarstvo, Razvojna agencija ŠKŽ, te drugi dionici koji imaju poveznice direktno ili indirektno u razvoju ruralnih krajeva. Nastavilo se s prikupljanjem baze podataka agroturizama, OPG-a, proizvoÄ‘ača, vinara, pršutara, sirara i ostalih, provjerili su se i obišli svi registrirani iz prikupljene baze podataka. Provela se anketa meÄ‘u njima, prema kojoj su se izradili kriteriji za labelling i standardizaciju objekata, te je konačno ažurirana baza podataka svih registriranih objekata u županiji. 

Nositelj certifikata od ove godine je i naš OPG "Marcelovi dvori".

Izvor: sibenik.in

Ostavi nam komentar